Beste strandtenten op Vlieland

Op zoek naar een leuke strandtent of strandpaviljoen op Vlieland? Het eiland heeft twee strandpaviljoens. Ze liggen met name aan het oosten van het eiland aan de prachtige brede stranden. Je kunt er heerlijk eten en drinken. Vlieland is niet zo groot, dus het is zeker de moeite waard om alle strandtenten op Vlieland te ontdekken en ervaren. Ga voor het ultieme vakantiegevoel en bezoek na een heerlijke wandeltocht de leukste strandtenten van Vlieland!


Strandpaviljoen Oost

Strandpaviljoen Oost wordt ieder jaar op- en afgebouwd. De strandtent gaat in maart of april open. De paviljoen ligt op meest oostelijke puntje van het strand van Vlieland. Met een prachtig uitzicht op de Noordzee en de duinen. Bij het strandpaviljoen kun je heerlijke vis eten. Het menu wisselt dagelijks en is zo uit de zee gevangen. Zeebaars, oesters, kokkels, mosselen, scheermessen, garnalen, wan alles hebben ze. Alle andere gerechten komen direct uit de streek. De inrichting is heel beach-achtig. Alle materialen zijn hergebruikt en de inrichting knipoogt naar zon, zee en strand. Alsof je op Ibiza bent. Een aanrader!

Strandtent Oost Vlieland

Menukaart Oost

De keuken is geopend vanaf 11.30 uur tot 20.00 uur. Op de menukaart staat aangegeven wat je tot die tijd kunt bestellen.

Contact & route
Fortweg 20, 8899 CC Vlieland
+31 6 10 07 85 85
[email protected]


Strandtent ’t Badhuys

De keuken van het Badhuys is geïnspireerd op de verschillende seizoenen maar zeker ook door de locatie op het strand. Chef Emiel en zijn team werken graag met zuivere producten met pure smaken. De strandtent is vooral wat een strandtent moet zijn: opgebouwd uit door de zilte zeelucht vergrijsde planken, een brede veranda met tafels en stoelen, hangbanken en her en der een strandstoel. In de zomermaanden wordt op vrijdagavonden een vis- markt georganiseerd: oesters en vis uit de Noordzee. Lekker eten, gezelligheid en sfeervolle ambiance zijn de ingrediënten voor een onvergetelijke beleving in het Badhuys. Laat je verrassen door bijzondere smaakcombinaties die je in het Badhuys kunt proeven.

Strandtent Badhuys Vlieland

Menukaart “t Badhuys

Je kunt iedere dag bij strandtent ’t Badhuys terecht voor een drankje op het terras, een heerlijk ontbijt, lunch, borrel of diner. Van 10.00 tot 22.00 uur is de keuken geopend.

Contact & route
Badweg 3, 8899 BV Oost-Vlieland
+31562451992
[email protected]