Vloot rederij Doeksen boot Vlieland

Rederij Doeksen is de Nederlandse maatschappij die tussen Harlingen en Vlieland veerdiensten uitvoert. Doeksen mag zich sinds 8 november 2008 Koninklijk noemen. Het logo van de rederij is een zeehond, genaamd Doekie.


Schepen Ms Willem Barentsz en Ms Willem de Vlamingh

Deze schepen hebben mooie innovatieve en duurzame kenmerken. De duurzame eigenschappen zorgen dat de boten aanzienlijk minder uitstoot hebben. Aan boord zijn luxe ruimtes, waaronder een kinderruimte. Er is een lekker zelfbedieningsbuffet en op de 1e verdieping is een bar. Alle ruimtes en dekken zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. 


Veerboot Ms Vlieland

De Ms Vlieland is de grootste veerboot tussen Harlingen en Vlieland. Aan boord is er een zelfbuffet. Er is een kinderspeelkamer op de begane grond. De hele boot, dus ook het zonnedek, is toegankelijk voor mindervaliden.


Snelboot Ms Koegelwieck

De sneldienst bestaat al sinds 1973. Het is de derde snelle boot van Rederij Doeksen. Er zijn geen horecavoorzieningen, maar je kunt er wel een krantje kopen. Het panoramaraam op de eerste verdieping geeft een prachtig uitzicht over de Waddenzee. De overtocht per sneldienst gaat lekker snel: de overtocht duurt maar drie kwartier.


Snelboot Ms Tiger

Ms Tiger is de nieuwste snelboot van Rederij Doeksen. De reis per deze sneldienst duurt maar 50 minuten. Aan boord heb je fijne stoelen. Je kunt er geen eten en drinken halen.


Vrachtboot De Noord-Nederland

De Noord-Nederland is de enige vrachtboot van Rederij Doeksen. De boot wordt op drukke dagen ingezet als boot om auto’s te vervoeren. Het schip vervoert verder vooral vuile lading (GFT, destructiewagens) en vracht zodat de passagiersschepen hier geen last van hebben. Ms Noord-Nederland kan meer lading vervoeren dan haar eigen gewicht en is de allereerste roll on roll of-vrachtcatamaran in Europa. In 2017 werd het schip met 20 meter verlengd.


Vertrektijden & prijzen boot Vlieland

Wil je meer weten over de veerdienst Rederij Doeksen. Lees alles over de overtocht naar Vlieland zoals prijzen en vertrektijden.