Strand van Vlieland

Vlieland heeft prachtige stranden, langs de noordkant van het eiland is er een langgerekt zandstrand van 12 kilometer lang. De stranden zijn een heerlijk plek om te recreëren, niet alleen voor mensen maar ook voor honden. Op Vlieland zijn vrijlopende honden op het strand ook welkom. De stranden worden goed onderhouden en in de zomer dagelijks opgeruimd.

Strand van Vlieland

Vlieland heeft het schoonste strand

In 2018 en 2019 heeft Vlieland de prijs gewonnen voor het schoonste strand van de Waddeneilanden. Het eiland kreeg een 9.1. Vlieland is verder in 2019 toegetreden tot de organisatie Green Deal Schone Stranden. Deze organisatie heeft als doel om de stranden zo schoon mogelijk te houden en probeert de strandbezoekers positief te beïnvloeden om het zwerfafval op te ruimen.


Bewaakt strand

Het strand van Vlieland is een veilige plek. In de zomermaanden wordt het gebied tussen paal 50 en paal 51 bewaakt. Dit strand ligt niet ver van Oost-Vlieland. Aan de hand van verschillende typen vlaggen wordt er aangegeven of het wel of niet veilig is om te gaan zwemmen. Daarnaast is de kans klein dat je er zwerfafval tegenkomt, want op dit strand wordt er vrijwel dagelijks opgeruimd.


Wat is het mooiste strand van Vlieland?

Ben je opzoek naar het mooiste strandje op Vlieland? Ga dan naar het Badhuys aan het einde van de Badweg. Zomers is het er wel druk. Wil je een stiller strandje? Fiets dan ongeveer 4 kilometer naar richting het Zuiden. Dit is een prachtige route door de duinen en de natuur van Vlieland. Bij het einde van strandopgang ‘Pad van Twintig’ is het veel rustiger op het strand.


Mogen honden op het strand van Vlieland?

Het strand is natuurlijk de perfecte plek voor honden. En wat is er nu leuker dan een strandwandeling maken met je hond. Op de meeste stranden van Vlieland mag je hond loslopen. Check atlijd voordat je het strand opgaat met je hond, altijd het strandbord met de regels. Deze vind je bij elke toegang naar het strand.


Strekdammen op het strand van Vlieland

Op het strand van Vlieland liggen een aantal strekdammen. Deze dammen zijn aangelegd om de sterke stroming te verminderen. Als je gaat zwemmen in de zee kom dan niet te dicht bij deze dammen. Op deze dammen verblijven veel vogels zoals zilvermeeuwen, aalscholvers en mantelmeeuwen. Wees voorzichtig bij deze dammen. Sterkdammen komen alleen op Vlieland voor, dus nergens anders op de Waddeneilanden.


Strandtenten op Vlieland

Op Vlieland zijn natuurlijk verschillende strandtenten te vinden Je kunt hier heerlijk wat eten en/of drinken en van het uitzicht en zonsondergang genieten. Bekijk de beste strandpaviljoens van Vlieland.


Surfen op het strand van Vlieland

Vlieland is echt een surf paradijs. De golven op het strand zijn hoger dan op andere plaatsen in Nederland. Tijdens het surfen kun je ook een zeehond tegenkomen. Verder kun je op het strand onderandere ook landzeilen, skimboarden, powerkiten en kajakken.