Beste restaurants op Vlieland

Op zoek naar wat lekker restaurants op Vlieland? Liefhebbers van lekker eten en drinken zijn op Vlieland op de juiste plek. De culinaire mogelijkheden bij de vele restaurants variëren van makkelijk tot luxe en van een hamburger tot een 5-gangen menu. Ga je liever naar een strandtent? Op Vlieland zijn er 2 strandpaviljoens waar je heerlijk kunt eten en drinken.


Gestrand Vlieland

Gestrand ligt vlakbij de veerhaven van Vlieland. Je kunt er vanaf de veerboot zo naar toe. Het is een gezellig restaurant met vriendelijke bediening. Ook heeft het een prachtig terras dat op de Waddenzee uitkijkt. Op het menu van dit grandcafé staat biefstuk met cranberrypaté (want cranberry, dat hebben ze op de eilanden volop), gigantische gamba’s, makreelfilet (aanrader) en opvallend veel vega-gerechten. Een aanrader!

Restaurants op Vlieland Gestrand

Posthuys Café – Restaurant

Het Posthuys was jarenlang een schakel in de postroute tussen Vlieland en Amsterdam. Nu is het pand omgetoverd tot een restaurant en hotel. Er is een mooi menukaart met heerlijke vlees-, vis- en vegetarische gerechten. In de loop van het seizoen kan het zijn dat er misschien een paar gerechten veranderen. Het Posthuys kijkt prachtig uit op zee. Ze hebben een heerlijk terras, dus je kunt er na een strandwandeling prima heen voor een heerlijke lunch of een kopje koffie met appeltaart!


Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver is gevestigd in Residentie Vlierijck op Vlieland. Je kunt er een heerlijk wisselend 5-gangenmenu eten met een zalig bijpassende wijnarrangement. Zuiver werkt met pure en eerlijke producten. Het liefst uit eigen moestuin en zo veel mogelijk zelf gemaakt. Daarom wordt er gewerkt met een kleine voorraad.


Visrestaurant De Wadden

Bij visrestaurant De Wadden op Vlieland staat er verse vis, schaal- en schelpdieren op het menu. Want we weten allemaal dat je de beste vis uit de Noordzee op de Waddeneilanden eet. Het restaurant vind je in de oude zeevaartschool, een gebouw met een rijke historie. Je kunt er gerechten proeven van de zee, zoals oesters en kabeljauw, maar ook van het land, zoals een gegrilde entrecote van het Friese weiderund. Daarnaast maakt de keuken altijd gebruik van verse, lokale producten. Visrestaurant de Wadden is één van de 3 restaurants van WestCord Hotel de Wadden en heeft een terras aan de Dorpsstraat in Oost-Vlieland.


Restaurant ‘t Praethuys

’t Praethuys ligt in de Dorpstraat in Oost-Vlieland. Het is een nostalgisch eetcafe waar de geschiedenis nog voelbaar is. Dit restaurant is ook onderdeel van Hotel De Wadden. Het Praethuys biedt alles wat je van een eetcafé mag verwachten: warmte en gezelligheid, een plek waar je zo aan kan schuiven aan de bar of de leestafel. Je hebt keuze uit een uitgebreide lunch-, borrel- of dinerkaart en ’s zomers kun je heerlijk op het verwarmde terras vertoeven.


Grandcafé De Bolder

De Bolder is een volwaardig en sfeervol grandcafé. Voor een altijd vers kopje koffie, diverse bieren van de tap, heerlijke en betaalbare maaltijden en live muziek moet je hier zijn. De Bolder is nog steeds wat het al in de jaren 60 was: een plek waar je als kampeerder terecht kan, met goed of slecht weer, om iets te drinken, een spelletje te doen of naar muziek te luisteren. Ook buiten het hoogseizoen is het er heerlijk, met een boek bij de open haard, een Vlielander Kruidenbittertje ernaast en de voeten omhoog. Het terras is verder geweldig.


Restaurant Zeezicht

Restaurant Zeezicht heeft een gezellig terras, met overkapping en uitzicht op de Waddenzee. Dit zorgt voor een ongekende sfeer, geborgenheid en vrijheid. Al vanaf de ochtendgloren je kunt bij dit restaurant terecht voor een heerlijk kopje koffie of cappuccino. Probeer hier ook even de appeltaart. Het a la carte restaurant staat al jarenlang bekend om zijn unieke en verrassende keuzes op culinair gebied.


​Restaurant de Dining


De Dining is gelegen op een geweldige locatie, aan de jachthaven van Vlieland. Je hebt er een adembenemend uitzicht over de Waddenzee. Je kunt er bij zonsondergang lekker loungen met cocktails en tapas. Het restaurant is tijdens de seizoen dagelijks geopend vanaf 10:00 uur voor een heerlijk kopje koffie en zelfgemaakt gebak. Vanaf 11:30 uur is de keuken open voor de lunch en vanaf 17:30 uur ben je welkom voor het diner.