Parkeren Harlingen voor boot Vlieland

Parkeren voor boot naar Vlieland? Het eiland is autoluw, dus je parkeert je auto in de veerhaven van Harlingen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de drie grote parkeerterreinen.


Lang parkeren op parkeeraccommodaties P1/P2/P3

Wil je je auto voor een langere tijd parkeren om Vlieland te bezoeken? Parkeer je auto dan bij parkeerterreinen Tsjerk Hiddes. Er zijn zo’n 2000 parkeerplaatsen vrij en het terrein wordt 24 uur per dag bewaakt. De parkeeraccommodaties liggen aan de Harlingerstraatweg. Type in je navigatiesysteem Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum in. De garages zijn dagelijks van 07.00 tot 20.30 open. In- en uitrijden kan altijd. Vanaf deze parkeerplekken kun je gratis gebruik maken van de shuttlebus. Deze shuttle rijdt tussen Tsjerk Hiddes en de Waddenpromenade. Vanaf daar stap je op de veerboot naar Vlieland van Rederij Doeksen.


Kosten parkeren Harlingen

De parkeergarages in Harlingen hebben een vaste prijs van € 8,50 per dag. Op de terreinen kun je alleen met je pinpas betalen. Of met je creditcard (Mastercard, American Express of VISA). Onze tip is om vooraf online een parkeerplaats te boeken en te betalen. Je rijdt dan op kenteken binnen bij één van de parkeeraccommodaties.


Kort parkeren bij Waddenpromonade

Wil je alleen een bezoek brengen aan de haven in Harlingen? Of een lekkere wandeling langs de kust maken? Parkeer je auto dan bij parkeerplaats Waddenpromenade. De prijs voor parkeren is € 1,10 per uur (voor de eerste 4 uren). Daarna betaal je € 2 per uur met een maximum dagprijs van € 15. Vooraf reserveren en betalen kan helaas niet. Deze parkeeraccommodatie ligt op slechts een paar minuten lopen van de oude binnenstad.


Plattegrond parkeermogelijkheden Harlingen

Parkeren boot Vlieland Harlingen

Houd afvaarttijden boot Vlieland in de gaten

Een parkeerplek zoeken, kan veel tijd kosten. Houd dus goed de vertrektijden van de boot naar Vlieland in gaten, dan kun je je reis daarop aanpassen.


Veelgestelde vragen

Kan ik gratis parkeren in Harlingen voor de boot naar Vlieland?

Nee, voor het parkeren bij parkeerterrein Tsjerk Hiddese € 7,50 per dag (vooraf gereserveerd, anders € 8,50).

Kan ik met de auto naar Vlieland?

Vlieland is autoluw, dus het is verstandig je auto in de veerhaven van Harlingen te parkeren. Er is genoeg plek. Je kunt eventueel wel een vergunning aanvragen om de overtocht met de auto te maken.

Wat is het adres voor het parkeerterrein bij de veerhaven in Harlingen?

Het adres voor de parkeerterminals is Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum.

Waar kan ik parkeren als er geen parkeerplekken meer bij de veerhaven van Rederij Doeksen zijn?

Je kunt bijna altijd je auto kwijt in Harlingen. Er zijn zo een 2000 parkeerplaatsen. Zorg dat je vooraf reserveert, dan weet je zeker van een parkeerplaats hebt.

Zijn er parkeergarages in Harlingen?

Ja, parkeeraterrein Tsjerk Hiddes heeft 3 grote plaatsen. Je kunt daar je auto neerzetten. Die parkeerkosten zijn € 8,50 per dag.

Kan ik ook kort parkeren bij de veerhaven in Harlingen?

Ja dat kan. Het is alleen niet voordelig als je een dag met de boot naar Vieland gaat. Een dagticket kost daar namelijk € 15,00. Kort parkeren is wel voordelig, namelijk € 1,10 per uur (voor de eerste 4 uur).