Tijden voor boot Vlieland

Wil je weten wat de vertrektijden boot Vlieland zijn? De veerboot naar Vlieland vertrekt drie tot vijf keer per dag vanuit Harlingen. De overtocht wordt uitgevoerd door rederij Doeksen. De dienstregeling is elke dag anders. Soms kunnen er ook extra afvaarten gaan.


Vertrektijden veerdienst vanaf Harlingen

Vanaf Harlingen vaart de boot op weekdagen van 9.10 t/m 19.10 uur naar Vlieland. De vaarttijd is ongeveer 90 minuten. Er gaat gemiddeld drie keer per dag een boot naar Vlieland. De veerboot vertrekt op het hele uur. Er gaat ook een sneldienst die er 45 minuten over doet. Deze heeft andere vertrektijden.

Afvaarten Harlingen – Vlieland

 • 9.10 uur (alle dagen)
 • 14.10 uur (alle dagen)
 • 19.10 uur (alle dagen)

Let op! Soms wijken de tijden af. Check voor vertrek altijd de actuele afvaarten naar Vlieland.


Vertrektijden veerdienst vanaf Vlieland

De vertrektijden van de veerboot vanaf Vlieland naar Harlingen zijn van 6.50 t/m 16.50 uur. De boot vertrekt drie keer per dag. Er gaat ook een sneldienst. De tijden van deze snelle boot vind je hieronder.

Afvaarten Vlieland – Harlingen

 • 6.50 uur (alle dagen)
 • 11.50 uur (alle dagen)
 • 16.50 uur (alle dagen)

Let op! Soms wijken de tijden af. Check voor vertrek altijd de actuele afvaarten naar Harlingen.


Vertrektijden snelboot naar Vlieland

Er vaart ook een sneldienst tussen 14.30 en 18.00 uur van en naar Vlieland. Met deze snelle boot ben je in drie kwartier aan de overkant.

Afvaarten sneldienst Harlingen – Vlieland

 • 14.30 uur (alleen op vrijdag)
 • 18.00 uur (alleen op zondag)

Afvaarten sneldienst Vlieland – Harlingen

 • 13.55 uur (alleen op zondag)
 • 14.30 (alleen op zondag)
 • 19.10 uur (alleen dinsdag, woensdag, donderdag en zondag)

Let op! Soms wijken de tijden af. Check voor vertrek altijd de actuele afvaarten voor de sneldienst van en naar Vlieland.


Vertrektijden Waddentaxi Vlieland

Wil je graag flexibel met de boot naar Vlieland? Neem dan met de Waddentaxi ms Zeehond. De boot vaart tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling. De overtocht met de Watertaxi van Harlingen naar Vlieland duurt ongeveer 60 minuten. Je kunt het kleine schip ook exclusief huren voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of andere feesten. Bekijk de tarieven voor de Waddentaxi ms Zeehond.


Afvaartijden Vlieland met aangepaste dienstregeling

Op de vertrektijden kunnen uitzonderingen van toepassing zijn. Check voor de actuele vaartijden altijd de website van Rederij Doeksen. Daar vind je ook meer informatie over de boot Vlieland en de overtocht.


Extra afvaarten boot Vlieland

Tijdens de zomerperiode, op feestdagen of bij drukte worden er soms extra afvaarten naar Vlieland ingezet. Bekijk de actuele vertrektijden vanaf Harlingen of Vlieland.


Wat kost boot Vlieland?

Benieuwd naar de kosten voor de overtocht? Bekijk de tarieven en prijzen.


Adres Rederij Doeksen boot Vlieland

Het beste kom je via de Afsluitdijk (A7) en de N31 en vanuit Leeuwarden via de A31 bij de veerhaven in Harlingen. Volg hiervoor de borden naar Harlingen Haven. Rijd je met navigatie? Voer dan de volgende adressen in voor de veerhaven in Harlingen en Vlieland:


Meer info over de dienstregeling van Rederij Doeksen

Alle informatie over de afvaartijden, gewijzigde dienstregeling, storingen en prijzen, vind je op Rederij Doeksen. Bekijk ook wat je allemaal in de terminal van Harlingen kunt doen als je op de boot naar Vlieland staat te wachten. Er is een overdekte wachtruimte met snackbar, er zijn toiletten en er is wifi beschikbaar. Ook op de boot is er gratis wifi.


Rederij Doeksen op Twitter

De Rederij Doeksen veerdienst gebruikt Twitter voor het communiceren van actuele wacht- en afvaartijden en andere bijzonderheden. Volg Doeksen via @RederijDoeksen. Heb je geen Twitter? Bekijk dan de live webcambeelden om te zien hoe druk het is bij de boot.


Parkeren boot naar Vlieland

Wil je weten waar je je auto voor de boot naar Vlieland parkeert? Er zijn een aantal parkeerterreinen vlakbij de veerhaven in Harlingen.