Plattegrond Vlieland

Bekijk de plattegrond en kaart van Vlieland. Met het enige pittoreske dorpje Oost-Vlieland. Het eiland bestaat voornamelijk uit zandduinen. De totale strandlengte is 12 kilometer en de totale lengte van de fietspaden is 30 kilometer.


Tweede eiland van de Wadden

Vlieland is het tweede Waddeneiland in de TVTAS-reeks. TVTAS staat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dit zijn de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Ook zijn er nog drie onbewoonde Waddeneilanden; Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks (of Razende Bol). Naast de Nederlandse Waddeneilanden zijn er vele Duitse.Het dorp op Vlieland

Vlieland heeft maar één dorp, namelijk Oost-Vlieland. In dit dorp wonen zo’n 1200 inwoners en dat is 95% van de totale bevolking op het eiland. De officiële naam van het dorp is sinds 2009 eigenlijk Vlieland. Maar vaak wordt het nog Oost-Vlieland genoemd om het verschil tussen het eiland en het dorp aan te geven. Het dorpje ligt direct aan zee helemaal in het oosten van Vlieland. In Oost-Vlieland zijn een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de 39 rijksmonumenten die het dorp rijk is.


Activiteiten op Vlieland

Ondanks dat Vlieland een kleine oppervlakte heeft, kun je er genoeg doen. Bekijk de 10 leukste activiteiten die je kunt doen op Vlieland.


Dagje strand Vlieland?

Ontspan bij één van de 3 strandtenten van Vlieland. Oh, en vergeet je fietsgids niet.