Boot van Vlieland naar Texel

Wil je een dagje van Vlieland naar Texel met de boot? In de zomer brengt de veerboot je van het Posthuys op Vlieland naar De Cocksdorp op Texel. Voordat je op de boot naar Texel stapt, ga je eerst met een grote truck over het strand. Bekijk alle info over de overtocht van Vlieland naar Texel, zoals vertrektijden en kosten.

boot Vlieland naar Texel met Vriendschap

Dagtocht van Vlieland met boot en truck

De overtocht naar Texel duurt ongeveer een uur en begint bij het historische Posthuys. Vanaf daar ga je naar de Vliehors. Dat is een enorme zandvlakte die je aan de Sahara doet denken. Daar stap je op een grote truck, de ‘Vliehors Expres’, die je 12 kilometer over het strand naar de opstapplek voor de boot naar Texel brengt. Het schip ‘De Vriendschap’ brengt vervolgens naar Texel, waar je op de de beroemde houten steiger in De Cocksdorp aankomt.


Vertrektijden dagtocht Vlieland – Texel

De Waddenveer vertrekt altijd eerst vanaf Texel naar Vlieland. De Vriendschap brengt passagiers met of zonder fietsen naar de haven van Oost-Vlieland. Vanaf de haven van Oost-Vlieland zal de Waddenveer weer vertrekken naar Texel. De vertrektijden van de boot van Vlieland naar Texel vind je op de website van Waddenveer. In het hoogseizoen is er kans op een extra afvaart. Deze vertrekt in de ochtend vanaf Texel en zal in de middag weer vanaf Vlieland vertrekken terug naar Texel. Alle actuele vertrektijden vind je op de website van Waddenveer.


Kosten dagje overtocht Vlieland naar Texel

De kosten voor een kaartje voor de boot van Vlieland naar Texel vind je op de Waddenveer. Het vervoer met de Vliehors Expres is bij de prijs van de boot inbegrepen. Je kunt een enkele reis of een dagretour kopen. Kinderen betalen minder dan volwassenen. De prijzen zijn inclusief de truck ‘Vliehors Expres’. De boot is alleen beschikbaar voor voetgangers.


Ticket voor boot van Vlieland naar Texel kopen

Kaartjes voor een dagje Texel kun je vooraf online kopen. Waddenveer De Vriendschap is een seizoengebonden passagiers scheepje dat diverse rondvaarten en tochten organiseert op de Waddenzee. Waaronder ook de overtocht van Vlieland naar Texel en andersom. Je kunt een enkele ticket kopen of een retour.


Fiets meenemen naar Vlieland

Je mag je fiets alleen meenemen als je een bootreis naar Texel boekt. Vanaf Vlieland vertrekt de boot om 09.15 uur  naar Texel. Veel fietsers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo fietstochten over de eilanden te maken. Je betaalt wel extra voor je fiets. Let op! Check dit goed bij de Waddenveer of je je fiets echt mee kan nemen. Het kan nogal eens verschillen. Je kunt niet met de auto van Vlieland naar Texel.


Dienstregeling boot Vlieland – Texel

  • Het hoogseizoen is van half juli tot en met eind augustus. Er is dan dagelijks een overtocht naar Texel.
  • In het voorseizoen is tot half juli. De boot tussen Vlieland naar Texel vaart dan op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.
  • In het naseizoen is vanaf september. Er zijn dan overtochten op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Vanaf oktober is de boot afhankelijk van weersomstandigheden om te kunnen varen.

Veelgestelde vragen dagtocht Vlieland

Wat kost de boot van Vlieland naar Texel?

Alle recente ticketprijzen van een enkele reis of een dagtocht vind je op de website van Waddenveer.

Wanneer vertrekt de boot van Vlieland naar Texel?

Die is meestal om 9.15 uur. Alle actuele afvaarttijden van de boot richting Texel vind je op de website van Waddenveer.

Hoe lang duurt de overtocht van Vlieland naar Texel?

De veerboot richting Texel doet ongeveer 60 minuten over de overtocht.

Waar stap je met de boot van Vlieland naar Texel op?

De reis naar Texel begint bij het Posthuys op Vlieland. Vanaf daar ga je met de Vliehors Expres naar de opstapplaats voor de boot naar Texel.

Mag je een fiets meenemen op de boot naar Texel?

Ja en nee. Hier zijn wat regels aan verbonden. Check dit goed bij de Waddenveer. Het kan nogal eens verschillen. Op Texel zelf is fietsverhuur.