Vragen over Vlieland: alle informatie over boot Vlieland, hotels, fietsen & wandelen

Vind je antwoord op praktische vragen over Vlieland. Bijvoorbeeld over vertrektijden en prijzen van de veerboot. De plekken waar je op Vlieland kunt fietsen en wandelen. Of de plaatsen waar je hotels kunt vinden om te overnachten.


Vragen over boot Vlieland

Rederij Doeksen brengt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van en naar Vlieland. De vloot aan veerschepen brengen je in ongeveer 90 minuten naar het mooie eiland. De sneldienst doet er 45 minuten over. Hieronder vind je een lijst met vragen die veel gesteld worden over de boot naar Vlieland.


Wat zijn de wachttijden voor de veerboot naar Vlieland?

Er zijn over het algemeen geen wachttijden om de overtocht naar Vlieland te maken. Er kunnen alleen mensen en fietsen op de boot, dus er is altijd wel plek. Wel is het echt aan te raden vooraf online een ticket te kopen op een door jezelf gekozen tijdstip. Dan reserveer je meteen een plaats op de boot. Let er op dat het tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, de boten snel volgeboekt zijn. Reserveer dus op tijd een kaartje voor de boot.

Bekijk live beelden met wachttijden boot Vlieland
Benieuwd hoeveel mensen er bij de boot staan te wachten? Bekijk dan de live camerabeelden bij de veerhavens. Je kunt de video van de veerhaven bij Harlingen zien en de haven van Oost-Vlieland.

Rederij Doeksen op Twitter
Rederij Doeksen gebruikt Twitter voor het doorgeven van actuele tijden, storingen en andere bijzonderheden. Volg Doeksen via @rederijdoeksen

Bekijk vooraf vertrektijden
Check vooraf de afvaartijden van de veerdienst. Dan kun je daar de heenreis er op afstemmen. Hou ook rederij-doeksen.nl in de gaten voor eventuele storingen.


Kan ik een plek op de boot Vlieland reserveren?

Ja, dat kan zeker voor de boot naar Vlieland en dat is ook erg aan te raden. Als je vooraf een ticket voor de boot koopt, reserveer je meteen een plek op de door jouw gekozen afvaart. Reserveren doe je via de website van Rederij Doeksen. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar Rederij Doeksen.
  2. Selecteer het aantal personen en de leeftijdsgroep dat de overtocht naar Vlieland gaat maken.
  3. Geef aan of je een fiets meeneemt.
  4. Selecteer de gewenste datum en tijdstip voor de heen- en terugreis.
  5. Rond je bestelling af en koop de tickets online.
  6. Zorg ervoor dat je op tijd bij de boot in Harlingen aankomt, dus vertrek op tijd!

Telefonisch reserveren kan ook via 088 – 9000 888.

Boot gemist? Pas je bootticket aan
Heb je toch de veerboot gemist? Dan kun je je ticket telefonisch aanpassen. Bel hiervoor 088 – 9000 888. Zonder auto, kun je ook de sneldienst nemen. Hiervoor betaal je extra. Tickets voor de snelboot reserveer je ook online.


Waar kan ik parkeren voor de boot naar Vlieland?

In de veerhaven van Harlingen kun je prima parkeren. Er is voldoende parkeergelegenheid op de 3 grote parkeerterreinen.

Parkeer je auto op het parkeerterrein in Harlingen
Vlakbij de veerhaven in Harlingen heb je 3 grote parkeerterreinen voor lang parkeren. Deze parkeeraccommodatie, genaamd Tsjerk Hiddes, is elke dag van 7.00 tot 20.30 uur open. Uitrijden kan altijd. Er zijn zo’n 2000 autoplekken beschikbaar en het terrein wordt dag en nacht bewaakt. Vanaf deze parkeerlocaties kun je gratis gebruik maken van de shuttlebus. Deze bus rijdt tussen Tsjerk Hiddes en de terminal, waar de afvaart naar Vlieland is.

De parkeerterreinen liggen aan de Harlingerstraatweg. Het adres voor je navigatie is Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum.

Kan ik een parkeerplaats vooraf reserveren?
Ja dat kan. En dat is ook zeker aan te raden. Je kunt online vooraf een parkeerticket te bestellen.

Is parkeren in Harlingen gratis?
Nee, parkeren op de parkeerterreinen Tsjerk Hiddes kost € 8,50 per dag. Als je vooraf reserveert, dan betaal je € 7,50.

Is parkeren in Harlingen veilig?
Jazeker. De parkeeraccommodatie is bewaakt.

Meer info?
Lees alles over parkeren voor boot Vlieland in Harlingen.


Kan ik korting op de boot naar Vlieland krijgen?

Er zijn in principe geen speciale kortingen voor boot van Rederij Doeksen. Wel hebben ze een zomer- en winterdienstregeling. Van oktober tot en met maart geldt er een lager tarief voor de overtocht. Verder is er ook een daltarief. De eerste en laatste afvaarten zijn iets goedkoper. Verder is het voor groepen van 15 personen voordeliger om de overtocht te maken. En kinderen tot en met 3 jaar zijn altijd gratis. Bekijk alle prijzen en kosten.


Wat is de prijs voor de veerboot naar Vlieland?

Wat kost een ticket met de veerboot naar Vlieland? Wat kost een overtocht met de auto of fiets? Hoeveel kost het extra als de overtocht met de sneldienst of Waddentaxi doet? De tarieven en kosten voor de veerdienst naar Vlieland gaan per leeftijdsgroep. Honden zijn gratis. Er is verder een voordelige prijs voor groepen. En er is winter en zomerdienstregeling met daluren. Tickets koop je online via Rederij Doeksen of op de veerhaven in Harlingen. Je kunt ook een voordelige reis voor grote groepen boeken. Lees alles over prijzen en kosten.

Prijsverschillen tussen veerdiensten Doeksen
Je hebt ook verschillende tarieven per boot. De gewone veerdienst is het goedkoopst. Voor de sneldienst betaal je meer, maar daardoor ben je er wel sneller. De watertaxi is het duurst en moet je vooraf reserveren of afroepen.


Wat is het adres voor de boot naar Vlieland?

De veerhaven van Rederij Doeksen in Harlingen is: Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen. Zorg ervoor dat je op tijd bij de veerhaven bent. Dan kun je rustig parkeren. Bij de vertrekhal zit ook De Parlevinker waar je leuke souvenirs, tijdschriften, de laatste vakantiebenodigdheden en wat lekkers voor onderweg kunt kopen.


Wat is het tarief voor fietsen op de boot naar Vlieland?

Wil je je fiets mee naar het eiland Vlieland? Dan kost dit tussen de € 14 en € 19 extra (dus bovenop je eigen ticket) om hem me te nemen op de boot. Dit is voor een retour.


Waar kan ik tickets voor de boot naar Vlieland kopen?

Je kunt je tickets op 2 manieren kopen. Vooraf online via Rederij Doeksen of aan het loket op de veerhaven Harlingen. Je reserveert dan een plaats aan boord op een door jezelf geselecteerde dag en tijd. Betalen via de website van Doeksen kan per iDeal, Visa en MasterCard. In de veerhaven kun je contant, per pin en met creditcard betalen. Als je ervoor kiest om je ticket bij de terminal te kopen, zorg dan dat je ruimschoots voor vertrek op de veerhaven bent. Dit in verband met extra wachttijd bij het verkooploket.

Parkeerticket kopen
Wil je je auto kwijt bij de veerhaven in Harlingen? Parkeer hem dan bij één van de parkeerterreinen.


Wanneer zijn de extra afvaarten boot Vlieland van Rederij Doeksen dienstregeling?

Vaak zijn er met drukke weekenden, zoals met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, extra afvaarten van en naar Vlieland. Rederij Doeksen zet dan een extra boten of sneldiensten in. Bekijk de extra afvaartijden vanaf Harlingen en de extra afvaartijden vanaf Vlieland.


Wanneer komt de boot op Vlieland aan?

Hoe lang is het varen naar Vlieland? De boot naar Vlieland doet er ongeveer 90 minuten over om de overtocht naar Vlieland te maken. Vanaf Harlingen is er gemiddeld 3 keer per dag een boot tussen 9.10 t/m 19.10 uur naar Vlieland. De aankomsttijd op Vlieland is dan dus om 10.40 uur t/m 20.40 uur. Sneldiensten doen er 45 minuten over, maar deze vertrekken minder vaak op een dag.Bekijk alle vertrek- en aankomstijden.


Laatste boot van Vlieland naar Harlingen, wanneer vertrekt die?

De laatste boot van Vlieland naar Harlingen vertrekt om 16.50 uur van de veerhaven van Oost-Vlieland. Er kunnen wel nog sneldiensten varen. Bekijk alle vertrektijden.


Vragen over hotels op Vlieland

Op Vlieland zijn er meer dan 40 hotels te vinden, dus er zit altijd wel iets voor je tussen. Hieronder vind je een lijst met vragen die veel gesteld worden rondom hotels op Vlieland.


Welke hotels op Vlieland zijn er in de aanbieding?

Veel hotels op Vlieland hebben ook aanbiedingen, maar wees er snel bij want op = op. Vooral tijdens feestdagen kunnen de accommodaties al snel volgeboekt zijn. Onze tip is om een hotel via booking.com te boeken. Dan heb je altijd de laagste prijsgarantie. En je kunt in veel gevallen gratis annuleren. Bekijk de hotels die een goede deal hebben.


Hotels Vlieland met hond, waar kan dat?

Zoek je een hotel met hond op Vlieland? Er zijn een aantal hotels waar je hond van harte welkom is. Deze hondvriendelijke hotels op Vlieland bevinden zich met name in Oost-Vlieland. Dus wil je een gezellig weekendje met je hond naar de zee en het strand? Dan is Vlieland het perfecte eiland voor hondenbezitters. Bekijk bij welke hotels je met je hond op Vlieland terecht kan en geniet samen met je viervoeter van de natuur!


Hotel Vlieland aan zee, waar kan ik dat boeken?

Ben je opzoek naar een hotel op Vlieland dat aan zee ligt? Bekijk de mooiste en goedkoopste hotels met uitzicht op zee!


Hotels Vlieland in de Dorpstraat, waar kan ik dat boeken?

Ben je op zoek naar een hotel in de Dorpstraat op Vlieland. In Oost-Vlieland zijn genoeg accommodaties. Bekijk ze allemaal en ga voor de laagste prijsgarantie.


Waar zit het Westcord hotel op Vlieland?

Wil je in het WestCord op Vlieland verblijven? Er zijn twee WestCord hotels! Je hebt WestCord De Wadden en je hebt WestCord Strandhotel Seeduyn. Beide hotels bevinden zich in Oost-Vlieland.


Waar zit het Fletcher hotel op Vlieland?

Er is helaas geen Fletcher hotel op Vlieland.


Wat zijn de luxe hotels op Vlieland?

Op zoek naar een luxe hotel op Vlieland? Jouw overnachting op Vlieland kan net zo onvergetelijk zijn als het eiland zelf. Op Vlieland kun je overnachten in een aantal luxe hotels. Wat dacht je van een hotel op 200 meter van het strand, met een heerlijke Finse sauna of met een Michelin-ster restaurant? Op Vlieland is er genoeg keuze voor een bijzondere overnachting. Het is heerlijk wakker worden in één van deze luxe hotels.


Vragen over fietsen op Vlieland

Fietsen is bij uitstek het vervoersmiddel op Vlieland. Met ruim 30 kilometer aan fietspaden ga je door de duinen, bossen en dorp. Hieronder vind je een lijst met vragen die veel gesteld worden rondom fietsen op Vlieland.


Ik wil een dagje fietsen op Vlieland, kan dat?

Vlieland is autoluw, dus het eiland staat bekend om de mooie fietspaden door de mooie natuur. Je kunt van ruim 30 kilometer aan fietspaden genieten op Vlieland. De fietspaden op Vlieland zijn meestal geasfalteerd, maar vaak ook niet. Er zijn ook veel schelpenpaden. De meeste fietspaden gaan door de prachtige duinen. Op Vlieland zijn verder prachtige fietsroutes door de rustige landweggetjes over het platte land, de karakteristieke gemoedelijke dorpjes. Kortom, je gaat fietsend op Vlieland op een prachtige ontdekkingsreis.


Wat zijn de mooiste fietsroutes op Vlieland?

Vlieland heeft je als fietser veel te bieden. Je fietst zo van het ene landschap over in het andere. Een mooie fietsroute vind je heel eenvoudig via de knooppunten. Dit zijn genummerde kruisingen die onderdeel uitmaken van een bepaalde fietsroute. Ze staan overal op Vlieland en zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Onze favoriete fietsroutes zijn:

  1. Oostkant Vlieland. Onderweg kom je langs de prachtige jachthaven, heb je een schitterend uitzicht over de Noordzee en eindig je in het enige bewoonde dorp van het eiland: Oost-Vlieland.
  2. Zuidwesten Vlieland. In dit natuurgebied loopt een prachtige fietsroute van rond de 20 kilometer. De tocht start bij de vuurtoren vlakbij Oost-Vlieland. Langs de route kom je alles tegen wat Vlieland liefheeft. Je fietst onder andere door duinen, bossen en door gezellige dorpjes.
  3. Rond Oost-Vlieland. Het is een aanrader om dit fraaie bosgebied fietsend te ontdekken. Dit rustgevende bos bestaat uit Oostenrijkse en Corsicaanse dennen, eiken, berken en elzen.
  4. Vanaf het Posthuys. Vanaf daar heb je een fietspad langs de Waddenzee naar Oost-Vlieland. Je kunt ook door de duinen.

Lees alles over fietsen op Vlieland!


Wat is de ANWB fietsroute op Vlieland?

De ANWB heeft een paar hele mooie fietsroutes op Vlieland uitgestippeld. Bekijk hun fietsgids; De allermooiste fietsroutes van Nederland. Het is de opvolger van de Fietsgids Nederland.


Kan ik een fiets huren op Vlieland?

Fietsen op Vlieland kan natuurlijk met je eigen fiets, maar er zijn ook een een paar fietsverhuurders. In Oost-Vlieland kun je het beste een fiets huren. Er zijn gewone fietsen, elektrische fietsen en fietsen met kinderzitjes. Een echte aanrader is een tandemfiets. Gezellig met z’n 2-en door het Vlielandse landschap. Op Vlieland zijn ook meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar.


Welke fietsverhuurders zitten er op Vlieland?

Dit zijn de fietsverhuurder die je op Vlieland kunt vinden:

Zeelen Fietsverhuur Vlieland
Dorpsstraat 2, 8899 AH Oost-Vlieland
+31562451090
http://fietsverhuurvlieland.nl/

Jan van Vlieland Fietsverhuur
Havenweg 32, 8899 BC Oost-Vlieland
+31562451509
http://www.janvanvlieland.nl/

Fietsenverhuur Frisia
Dorpsstraat 17 en 113, 8899 AE Oost-Vlieland
+31562451501
https://www.fietsverhuur-frisia.nl/


Zit er fietsverhuur bij de veerhaven van boot Vlieland?

Ja, bij de veerhaven in Oost-Vlieland zit Fietsverhuur Zeelen. Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties.


Vragen over wandelen op Vlieland

Wandelend Vlieland verkennen? Kom tot rust in de prachtige bossen, duinen en natuurparken. Hieronder vind je een lijst met vragen die veel gesteld worden rondom wandelen op Vlieland.


Waar kan ik een rondje wandelen op Vlieland?

Wandelen op Vlieland is prachtig. Op het eiland is het heerlijk en rustig wandelen. En hoe fijn is het dat het eiland autoluw is? De wandelroutes op Vlieland zijn heel gevarieerd. Wandel door het bos of maak een strandwandeling en genieten van de prachtige natuur. Op het populaire Waddeneiland mag je bijna overal vrij wandelen. Bekijk waar je kunt wandelen op Vlieland.


Wat zijn de mooiste wandelroutes op Vlieland

Op zoek naar de mooiste wandelroutes? Je hebt heel wat wandelpaden op Vlieland. Je kunt er per dag wel een aantal lopen. Op het eiland vind je een uitgebreid netwerk van 40 kilometer aan wandelpaden. Staatsbosbeheer heeft 6 routes gemarkeerd met paaltjes. Als je het eiland goed wilt zien en ervaren, dan zijn deze 10 wandelingen echt een must! Ga bijvoorbeeld naar de Vuurboetsduin, Lange paal, Kikkerbult, Oude kooi en natuurlijk Vliehors en Kroon’s polders.


Kan in naar het drenkelingenhuisje op Vlieland wandelen?

Ga dan kan. Het huisje staat helemaal in het westen van Vlieland op de Vlieshors. Dit is een enorme zandplaat. Lees meer over de Vliehors en het drenkelingenhuisje.


Waar kan ik op het strand wandelen op Vlieland?

Op Vlieland heb je brede en lange stranden. Een strandwandeling is dan ook echt een must. Op de nabij gelegen duinen kun je de zee mooi bewonderen. In het noorden van Vlieland kun je het beste een strandwandeling maken. Ben je opzoek naar het mooiste strandje op Vlieland? Ga dan naar het Badhuys aan het einde van de Badweg. Zomers is het er wel druk. Wil je een stiller strandje? Ga dan ongeveer 4 kilometer naar richting het Zuiden. Dit is een prachtige route door de duinen en de natuur van Vlieland. Bij het einde van strandopgang ‘Pad van Twintig’ is het veel rustiger op het strand.


Wat is het leukste, wandelen of fietsen op Vlieland?

Dat ligt natuurlijk geheel aan jezelf. Beide zijn heel leuk om te doen.

Fietsen op Vlieland is echt prachtig om te doen op het eiland. Of je nu een dagje wilt fietsen op Vlieland of een heel weekend. Er zijn verschillende fietspaden te vinden. In totaal zo’n 30 kilometer lang, dus je kunt ze allemaal in en dag doen. Een fiets huren is gaat ook prima, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst in de veerhaven in Oost-Vlieland of op andere plekken. Bij veel verhuurders op Vlieland kun je online een fiets reserveren. Lees alles over fietsen op Vlieland.

Wandelen op Vlieland ook echt heel bijzonder om te doen. Je hebt natuurlijk de lange en brede stranden en duinen waar je uit kunt waaien. Maar ook de Vuurduin, waar de vuurtoren van Vlieland staat, kun je ook mooie wandeltocht maken. Het is een tocht van ongeveer 6 kilometer. Deze route gaat door de prachtige bossen en duinen met veel zeezichten. Maak ook zeker een wandeling in natuurgebied De Vliehors. Dit is een enorme zandplaat van maar liefst 21 vierkante kilometer. Lees alles over wandelen op Vlieland.