Boot naar Vlieland

Wil je alle info over boot Vlieland weten? Hoe laat gaat de veerboot Vlieland? Wat zijn de kosten voor de overtocht naar Vlieland? Bekijk het gehele overzicht met alle informatie over de Doeksen veerdienst bootreis van Harlingen naar Vlieland. Lees alles over de prijzen, afvaartijden, parkeren en Doeksen faciliteiten aan boord.

Boot vlieland tijden kosten parkeren

Vlieland is goed bereikbaar. De boot naar Vlieland is elke dag vanaf Harlingen en neemt ongeveer 90 minuten in beslag. Ook vanaf Vlieland gaat er elke dag een afvaart. De overtocht wordt uitgevoerd door Rederij Doeksen. Vlieland is autoluw, dus je kunt alleen als voetganger en met de fiets de overtocht maken. De veerboot is groot genoeg, dus je kunt altijd wel aan boord. Reserveren is wel verstandig. Voor in drukke (zomer)weekenden of met feestdagen is het slim om vooraf een bootkaartje te kopen en een plek te reserveren.

Je leest hier niet alleen de praktische informatie over bootreis Vlieland, maar ook de meestgestelde vragen die Vlielandbezoekers over de overtocht hebben.


Kosten boot Vlieland

De prijzen voor de bootreis naar Vlieland is natuur is altijd goed om te weten. De kosten voor de Doeksen veerdienst naar Vleiland verschilt per persoon. Je kunt een enkele reis boeken of een retourtje. Ook hangen de kosten voor boot Vlieland af van het soort veerboot. Je hebt namelijk de normale dienst en de sneldienst en Waddentaxi. De retourtickets voor een volwassen voetganger liggen tussen de 25 en 34 euro voor de normale veerboot. De snelboot is duurder, vanaf 34 euro. Dit is exclusief toeristenbelasting én brandstoftoeslag. Jongeren en oudere bootgangers zijn goedkoper. Wil je met de fiets over? Dan betaal je extra kosten. Honden zijn gratis op de veerboot.

Naast een retourkaartje, kun je ook een enkele reis boeken. Rederij Doeksen heeft verder een zomer- en daltarief, voornamelijk aan de randen van de dag. Kaartjes koop je online of op de veerhaven in Harlingen. Het het kopen van een bootticket, reserveer je meteen een plek, dus zorg dat je je ticket op tijd aanschaft zodat je de boot niet hoeft te missen.

Overzicht prijzen normale veerboot Vlieland

LeeftijdWinterDaltariefzomer*Zomer
0 t/m 3 jaarGratisGratisGratis
4 t/m 11 jaar€ 16,12€ 12,90€ 16,68
12 t/m 64 jaar€ 32,40€ 25,92€ 33,54
65+€ 29,08€ 23,26€ 30,10

De prijzen zijn excl. toeristenbelasting én brandstoftoeslag. De gemeente Vlieland heft via je bootticket voor de eerste dag op het eiland belasting. Deze komt dus nog bovenop de ticketprijs. De hoogte van deze belasting is € 2,20 (vanaf 4 jaar).
* Het zomerse daltarief is alleen op geselecteerde afvaarten.

Bekijk alle prijzen van alle veerdiensten


Rederij Doeksen hanteert ook een daltarief

Rederij Doeksen heeft ook een daltarief. Het daltarief geldt alleen zomer en is uitsluitend voor de normale veerdienst, niet voor de sneldienst. In deze daluren ontvang je 20% korting. In de zomer (van 1 april t/m 31 oktober) reis je tijdens de volgende overtochten voor boot Vlieland (daluren) met een korting van 20%:

 • 06.50 uur van Vlieland naar Harlingen
 • 19.10 uur van Harlingen naar Vlieland

Wil je snel van en naar Vlieland? Boek dan de Waddentaxi en vaar binnen 30 minuten naar het eiland. Bekijk de prijzen en reserveringen hiervoor.

Bekijk het daltarief en kosten Waddentaxi


Afvaartijden boot van Harlingen naar Vlieland

De overtocht naar Vlieland heeft dagelijks een aantal vertrektijden. Ongeveer 3 tot 5 keer per dag is er een overtocht naar Vlieland met de Doeksen veerboot. Op zon- en feestdagen kan er een andere dienstregeling zijn.

De vertrektijden met de Doeksen veerdienst van Harlingen naar Vlieland zijn elk uur van 09.10 t/m 19.10 uur.

De vaarttijd van de normale veerboot is rond de 90 minuten. Er gaat ook een sneldienst die er 45 minuten over doet. Deze heeft andere vertrektijden.

Afvaarten Harlingen – Vlieland

 • 9.10 uur (alle dagen)
 • 14.10 uur (alle dagen)
 • 19.10 uur (alle dagen)

Let op! Soms wijken de tijden af. Check voor vertrek altijd de actuele afvaarten naar Vlieland.

Lees meer over de vertrektijden en dienstregeling


Afvaartijden boot van Vlieland naar Harlingen

Er gaat natuurlijk ook een boot vanaf Vlieland naar Harlingen. Ook deze boot vertrekt een aantal keer per dag. En er gaat vanaf Vlieland ook een sneldienst.

De vertrektijden met de Doeksen veerdienst van Vlieland naar Harlingen zijn elke dag van 6.50 t/m 16.50 uur. De sneldienst heeft andere vertrektijden.

Afvaarten Vlieland – Harlingen

 • 6.50 uur (alle dagen)
 • 11.50 uur (alle dagen)
 • 16.50 uur (alle dagen)

Let op! Soms wijken de tijden af. Check voor vertrek altijd de actuele afvaarten naar Harlingen.


Tickets voor boot Vlieland kopen

Tickets voor de overtocht van en naar Vlieland koop je op 3 manieren.

 1. Veerhaven Den Harlingen
  In de veerhaven van Harlingen bij de terminal kun je een kaartje kopen. Er staan een aantal loketten waar je een ticket kunt kopen. Je kunt er per pin en met creditcard betalen, maar ook met cash geld. Zorg er wel voor dat je ruim voor vertrek op de veerhaven bent, zodat je op tijd een plek op de boot reserveert. Maar ook in verband met extra wachttijd bij de verkooploketten. Let op! Kaartjes aan het loket kosten € 1,50 extra (servicekosten). Je betaalt geen servicekosten wanneer je een kaartje koopt bij de kaartautomaten in de terminals in Harlingen en Vlieland.
 2. Online via Rederij Doeksen
  Je kunt ook vooraf online een ticket kopen via Rederij Doeksen. Betalen via de website van Doeksen kan per iDeal, Visa en MasterCard. Het handige aan online bestellen, is dat je meteen ook een plek voor de boot reserveert. Het scheelt je ook veel tijd in de terminal in Harlingen, want je loopt meteen de boot op.
 3. Telefonisch
  Telefonisch een kaartje kopen kan ook. Bel dan met de klantenservice van Rederij Doeksen. Het telefoonnummer is 088 – 9000 888.

Aanpassen bootticket overtocht Vlieland

Wil je te bootkaartje aanpassen? Bel dan 088 – 9000 888. Of wijzig de afvaartijd bij het loket of bij de kaartautomaten op de veerhavens.


Parkeren voor bootreis Vlieland in Harlingen

Vlieland is autoluw, dus je parkeert je auto in de veerhaven van Harlingen. Het beste kun je je auto parkeren bij parkeerterreinen Tsjerk Hiddes. Er zijn zo’n 2000 parkeerplaatsen daar en het terrein wordt 24 uur per dag gecontroleerd. De parkeerterreinen liggen aan de Harlingerstraatweg. Type in je navigatiesysteem Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum in. De garages zijn dagelijks van 07.00 tot 20.30 open. In- en uitrijden kan altijd. Vanaf deze parkeerplaatsen kun je gratis gebruik maken van de pendelbus. Deze shuttle rijdt tussen Tsjerk Hiddes en de Waddenpromenade. Vanaf daar stap je op de veerboot naar Vlieland van Rederij Doeksen.


Kosten parkeren Harlingen

Voor € 7,95 per dag parkeer je je auto in Harlingen. Dit is een vaste prijs. Op de terreinen kun je alleen met je pinpas betalen. Of met je creditcard (Mastercard, American Express of VISA). Onze tip is om vooraf online een parkeerplaats te boeken en te betalen. Je rijdt dan op kenteken binnen bij één van de parkeeraccommodaties.

Parkeren boot Vlieland Harlingen

Adres Rederij Doeksen boot Vlieland

Het beste kom je via de Afsluitdijk (A7) en de N31 en vanuit Leeuwarden via de A31 bij de veerhaven in Harlingen. Volg hiervoor de borden naar Harlingen Haven. Rijd je met navigatie? Voer dan de volgende adressen in voor de veerhaven in Harlingen en Vlieland:


Veelgestelde vragen overtocht Vlieland

 1. Wat zijn de wachttijden voor de overtocht naar Vlieland?

  Er zijn over het algemeen geen wachttijden om de overtocht naar Vlieland te maken. ALs je vooraf reserveert, kan je gewoon mee met de veerdienst van Rederij Doeksen. Het is dus aan te raden vooraf online een ticket te kopen op een door jezelf gekozen tijdstip. Dan reserveer je meteen een plaats op de boot. Let er op dat het tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, de boten snel volgeboekt zijn. Reserveer dus op tijd een kaartje voor de boot Vlieland.

 2. Kan ik voor de boot naar Vlieland reserveren?

  Ja, dat kan zeker voor de boot naar Vlieland en dat is ook erg aan te raden. Als je vooraf een ticket voor de boot koopt, reserveer je meteen een plek op de door jouw gekozen afvaart. Reserveren doe je via de website van Rederij Doeksen. Volg de volgende stappen:

  – Ga naar Rederij Doeksen.
  – Selecteer het aantal personen en de leeftijdsgroep dat de overtocht naar Vlieland gaat maken.
  – Geef aan of je een fiets meeneemt.
  – Selecteer de gewenste datum en tijdstip voor de heen- en terugreis.
  – Rond je bestelling af en koop de tickets online.
  – Zorg ervoor dat je op tijd bij de boot in Harlingen aankomt, dus vertrek op tijd!

  Telefonisch reserveren kan ook via 088 – 9000 888.

 3. Kan ik korting op de boot naar Vlieland krijgen?

  Er zijn in principe geen speciale kortingen voor boot van Rederij Doeksen. Wel hebben ze een zomer- en winterdienstregeling. Van oktober tot en met maart geldt er een lager tarief voor de overtocht. Verder is er ook een daltarief. De eerste en laatste afvaarten zijn iets goedkoper. Verder is het voor groepen van 15 personen voordeliger om de overtocht te maken. En kinderen tot en met 3 jaar zijn altijd gratis.

 4. Wanneer zijn de extra afvaarten van de Doeksen dienstregeling?

  Soms zijn er met drukke weekenden, zoals met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, extra afvaarten van en naar Vlieland. Rederij Doeksen zet dan een extra boten of sneldiensten in. Bekijk de extra afvaartijden van Harlingen en de extra afvaartijden vanaf Vlieland.

 5. Wanneer komt de veerdienst Doeksen op Vlieland aan?

  De boot naar Vlieland doet er ongeveer 90 minuten over om de overtocht naar Vlieland te maken. Vanaf Harlingen gaat er drie tot vijf keer een boot van 9.00 uur t/m 20.00 uur uur. De aankomsttijd op Vlieland is dan dus om 10.00 uur t/m 21.00 uur. Sneldiensten doen er 45 minuten over.

 6. Wat is het tarief voor fietsen voor de bootreis naar Vlieland?

  Voor het meenemen van je fiets op de boot naar Vlieland betaal je tussen de € 14 en € 19,- extra. Er zijn ook veel fietsverhuurders op Vlieland. Je vindt ze direct bij aankomst op Vlieland en in vrijwel alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders kan je een fiets online reserveren en wordt de fiets door de fietsverhuur naar je accommodatie gebracht. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden ga je door de duinen, bossen en dorpen. Ontdek Vlieland langs de vele fietspaden die het eiland rijk is.