Fietsen op Vlieland

Fietsen op Vlieland is dé activiteit op het eiland. Of je nu een dagje wilt fietsen op Vlieland of een heel weekend. Er zijn verschillende fietsroutes. Ontdek de vele fietspaden waar Vlieland bekend op staat. Je kunt op het eiland ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst in de veerhaven in Oost-Vlieland of op andere plekken. Bij veel verhuurders op Vlieland kun je online een fiets reserveren.


Fietspaden op Vlieland

Vlieland is autoluw, dus het eiland staat bekend om de mooie fietspaden door de mooie natuur. Je kunt van ruim 30 kilometer aan fietspaden genieten op Vlieland. De fietspaden op Vlieland zijn meestal geasfalteerd, maar vaak ook niet. Er zijn ook veel schelpenpaden. De meeste fietspaden gaan door de prachtige duinen. Sommige duinen zijn behoorlijk steil, dus dat vraagt wel om wat conditie. De Vuurboetsduin bijvoorbeeld is ruim 40 meter hoog en is hiermee de hoogste duin van alle Waddeneilanden. Op Vlieland zijn verder prachtige fietsroutes door de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platte land en het karakteristieke dorpje. Kortom, je gaat fietsend op Vlieland op een prachtige ontdekkingsreis.


De mooiste fietsroutes op Vlieland

Fietsend over Vlieland kom je langs alle mooie plaatsen die er op het eiland zijn te vinden. Je kunt zelf een fietsroute over Vlieland bedenken of een vooraf uitgezette route fietsen. Dit kan onder andere langs de kust, door de bossen en duinen van Vlieland en de gezellige dorpjes. Dit zijn de mooiste fietsroutes.

  1. Oostkant Vlieland. In het Oosten van het eiland vind je een mooie fietsroute. Onderweg kom je langs de prachtige jachthaven, heb je een schitterend uitzicht over de Noordzee en eindig je in het enige bewoonde dorp van het eiland: Oost-Vlieland.
  2. Zuidwesten Vlieland. Aan het Zuidwesten van het eiland heb je ook mooie fietsroutes. In dit natuurgebied loopt een prachtige fietsroute van rond de 20 kilometer. De tocht start bij de vuurtoren vlakbij Oost-Vlieland. Langs de route kom je alles tegen wat Vlieland liefheeft. Je fietst onder andere door duinen, bossen en door gezellige dorpjes.
  3. Rond Oost-Vlieland. Door het bos rond Oost-Vlieland lopen allerlei fietsroutes. Het is een aanrader om dit fraaie bosgebied fietsend te ontdekken. Dit rustgevende bos bestaat uit Oostenrijkse en Corsicaanse dennen, eiken, berken en elzen.
  4. Vanaf het Posthuys. Een fietstocht van en naar het Posthuys is ook zeker de moeite waard. Vanaf daar heb je een fietspad langs de Waddenzee naar Oost-Vlieland. Je kunt ook door de duinen. Bekijk de locatie van het Posthuys.

Fiets huren op Vlieland bij fietsverhuurders

Fietsen op Vlieland kan natuurlijk met je eigen fiets, maar er zijn ook een een paar fietsverhuurders. In Oost-Vlieland kun je het beste een fiets huren. Er zijn gewone fietsen, elektrische fietsen en fietsen met kinderzitjes. Een echte aanrader is een tandemfiets. Gezellig met z’n 2-en door het Vlielandse landschap. Op Vlieland zijn ook meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar.


Fietsverhuur op Vlieland

Op Vlieland vind je de volgende fiets verhuurders:

Zeelen Fietsverhuur Vlieland
Dorpsstraat 2, 8899 AH Oost-Vlieland
+31562451090
http://fietsverhuurvlieland.nl/

Jan van Vlieland Fietsverhuur
Havenweg 32, 8899 BC Oost-Vlieland
+31562451509
http://www.janvanvlieland.nl/

Fietsenverhuur Frisia
Dorpsstraat 17 en 113, 8899 AE Oost-Vlieland
+31562451501
https://www.fietsverhuur-frisia.nl/


Fietsverhuur bij boot Vlieland

Wil je bij aankomst met de boot naar Vlieland meteen een fiets huren? Bij de veerhaven in Oost-Vlieland zit Fietsverhuur Zeelen. Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties.


Fietskaart Vlieland nodig?

Fiets je graag met een fietskaart? Bij het VVV Vlieland en ook bij een aantal fietsverhuurders, kun je een fietskaart kopen. Op deze kaart staan alle fietspaden aangegeven en kun je lezen wat er allemaal langs de fietspaden te zien en beleven is. Of ga voor het de ANWB fietsgids van Nederland!


Liever wandelen op Vlieland?

Wist je dat je ook prachtig kunt wandelen op Vlieland? Ontdek de mooiste wandelroutes.